INDIE - limitka inspirovaná cestovatelem Milanem Václavíkem
Cesta do Indie, byla milníkem v mém cestování. Je to země, kde je vše koncentrované. Vůně, chutě, barvy, smrad, špína, zážitky i emoce. Vše dostanete přímo do žíly a nikdo se vás na nic neptá. A je jen na vás, jak se s tím poperete. Pokud ale umíte vstřebávat, a nasajete její jedinečnou atmosféru, navždy se vám zapíše pod kůži.
V Indii jsem strávil dva měsíce a po návratu začal pracovat jako šéfkuchař v indické restauraci, kde jsem se rozhodl proniknout do všech chutí indické kuchyně. A proto vznikla i limitovaná série Crunchy worms s příchutí kari a kardamom.
KARI KOŘENÍ
Je směs koření, které namíchal jeden koloniální úředník v Indii a je známé především v Evropě. Chtěl si prostě domů přivést koření, které by mu dávalo typickou chuť indických pokrmů, které si bude vařit i po návratu do Anglie. Obsahuje kurkumu, kardamom, koriandr, římský kmín, pepř, muškátový oříšek a někdy i čili, řecké seno, nebo sušený česnek. V angličtině se mu říká curry powder. V Asii ale najdete spousty druhů namíchaných kari koření, nebo kořenících curry past. Každé jídlo pak má namíchanou svoji specifickou směs koření.
