Náš blog

Další novinka je tady! Zdravá tyčinka s udržitelným proteinem

Představujeme revoluční proteinovou tyčinku s hmyzím proteinem! 

Představujeme vám naši nejnovější lahůdku - proteinovou tyčinku s příchutí slaný karamel a oříšky, která osloví nejen vaše chuťové pohárky, ale nabízí i cestu k udržitelným a zdravým potravinám! S hrdostí vám přinášíme první proteinovou tyčinku na českém trhu s udržitelným zdrojem proteinu z tenebrio monitor, neboli moučného červa.

🌍 Udržitelný protein - hmyzí cesta k maximálnímu výkonu vašeho těla, zdraví a šetrnosti k planetě

Hmyzí protein je nejen bohatým zdrojem kvalitních bílkovin, ale i šetrným k životnímu prostředí. S menším enviromentálním dopadem než tradiční zdroje proteinu živočišného původu. Tenebrio monitor představuje udržitelnou volbu pro každého, kdo chce podporovat planetu a zároveň si dopřát výbornou pochoutku.

🚫 Bez éček a stabilizátorů - čistý zážitek s každým kousnutím

Naše proteinová tyčinka je navržena tak, aby vám poskytovala maximální potěšení bez zbytečných přísad. Zapomeňte na éčka a stabilizátory! Každý součástek je pečlivě vybrán, aby vám přinesl chuť a kvalitu.

🌰 Oříškovější podtóny - díky moučnému červu

Díky tenebrio monitor, moučnému červu, získává naše proteinová tyčinka oříškovější podtóny. Připravte se na skvostný zážitek, který zasype vaše chuťové pohárky. Přijměte výzvu a dejte svému tělu to nejlepší s naší novou proteinovou tyčinkou. Buďte součástí udržitelného pohybu a dopřejte si lahodný zážitek bez kompromisů. Vaše tělo a planeta vám za to poděkují! 🌿💚

 

Návrhová plocha 1 kopie 3

Nová Cartoon limited edition od Crunchy worms je tady!

Představujeme další limitovanou sérii Crunchy Worms červíků.

 

Vítejte v říši sýrových hrdinů s naší novou limitovanou Crunchy edicí - Cartoon Parmazán! Každý červík přináší jedinečnou příchuť parmazánu a obaly zdobí hned čtyři hlavní hrdinové: Parmazán King, Parmazán Boss, Parmazán Superhero a Parmazánový Crunch-Man. Vyberte si svého oblíbeného sýrového hrdinu a užijte si nekonečnou zábavu s těmito chutnými červíky plnými parmazánového dobrodružství. Omezená dostupnost, tak neváhejte a pozvěte své smysly na nezapomenutelnou sýrovou jízdu s Cartoon Parmazán edicí červíků!

 

Parmazán Boss

 

Poznejte neohroženého mafiána z podsvětí, známého jako Parmazán Boss. S tvrdým postojem a nekompromisním přístupem, je tento drsný týpek ochoten udělat cokoliv, aby ovládl veškerý parmazán ve městě. Parmazán Boss není jen zločinec, je ikonou síly a chuti, jehož srdce bije rytmem vášně pro tento vynikající sýr.

Podíváte-li se na Parmazán Bosse, spatříte muže, který si s vášní a odhodláním kráčí po cestě, kterou si zvolil – cestě k ovládnutí všech lahodných kousků parmazánu ve městě. Připravte se na vzrušující dobrodružství, plné nečekaných zvratů a boje o vůdčí postavení v mafiánském světě parmazánu!

 

Návrhová plocha 1 kopie 4-1

 

 

Parmazán king

 

Vítejte v sýrovém království, kde panuje neohrožený Parmazán King, král všech sýrů! Jeho zámek, vybudovaný z lahodného parmazánu, stojí jako pevnost v srdci sýrové říše. Parmazán King není pouze monarchou, ale i neúnavným dobrodruhem, který se vydává na sýrové výpravy, aby objevil nové chutě a vzácné sýrové poklady pro svoje království.

Svou vůdcovskou autoritou a láskou k sýru Parmazán King inspiruje své poddané k neustálému objevování. Během svých epických výprav prozkoumává vzdálené kouty sýrové říše a ochutnává nové druhy sýrů. S Parmazán Kingem se vydáte na dobrodružnou cestu naplněnou chutěmi, vůní a nekonečnými sýrovými překvapeními, které budou tleskat srdci každého milovníka sýra.

 

Návrhová plocha 1 kopie 4-2

 

Parmazán Superhero

 

V temném sýrovém vesmíru vzdáleném od naší reality se zjevil neuvěřitelný hrdina - Parmazán Superhero! Jeho nadlidskou sílu a nezdolnou odvahu čerpá ze záhadných parmazánových červíků, kteří obývají sýrové hlubiny. Vypadá jako obyčejný člověk, ale jeho srdce pulzuje s energií parmazánu, a když rozepne plášť, odhalí se jeho oslnivý sýrový kostým. Připojte se k Parmazán Superherovi při jeho nekonečných sýrových dobrodružstvích, kde ochraňuje sýrovou spravedlnost a šíří vůni parmazánu do všech koutů sýrového vesmíru

 

Návrhová plocha 1 kopie 4-3

 

 

Parmazán Crunch-Man

 

V sýrovém světě se zjevil nejvíc cool týpek vůbec – Parmazán Crunch-Man! Jeho základním pravidlem je: „Čím víc crunchy, tím lepší!" Parmazán Crunch-Man je nejen super hrdina, ale také  mu nejvíce chutnají červíci crunchy, a také je vždycky připravený sdílet svou vášeň a dobrodružství se svými kámoši.

 

Návrhová plocha 1 kopie 4

Crunchy hrachové chipsy s cvrččím proteinem - zdravá nálož chuti a energie!

S velkou radostí vám přinášíme naši další novinku - Crunchy hrachové chipsy s hmyzí moučkou a příchutí wasabi! Při tvorbě chipsů jsme kladli důraz nejen na vyváženou chuť, ale také na udržitelnost zdrojů bílkovin. A musíme říct, že se vážně povedly! Nejen, že vás zasytí díky náloži bílkovin, ale jemná příchuť wasabi jim dodává ten správný nádech exotiky. Naše chipsy jsou výsledkem kombinace hrachu, máku a cvrččího proteinu, což zaručuje nejen bohatý zdroj bílkovin, ale také vytváří jedinečnou a nezapomenutelnou chuťovou paletu.

 

Proč jsou naše chipsy tak výjimečné? 

 

Bez glutamátu a palmového oleje: Naše priorita je nabízet nejen skvělý zážitek z chuti, ale také zodpovědně vyráběné produkty. Naše hrachové chipsy jsou bez glutamátu a palmového oleje, proto si můžete být jisti, že podporujete nejen své zdraví, ale i životní prostředí.

 

18 gramů bílkovin v jednom balení: Pro všechny, kteří hledají výživnou svačinu, jsme připravili pořádnou dávku bílkovin - 18 gramů v každém pytlíku! Ideální pro sportovce, turisty a všechny, kdo chtějí zasytit své chuťové pohárky i žaludek.

 

Hrách a cvrččí protein: Kombinace hrachu a cvrččího proteinu nejenže poskytuje výborný zdroj energie, ale také skvělou chuťovou paletu. Každé sousto je dobrodružstvím pro vaše chuťové pohárky!

 

Nádherný obal: Vytvořili jsme jedinečný a originální design obalu, která nejenže osloví vaše oči, ale přináší i radost z každého otevření. Krása není pouze na povrchu, ale i uvnitř každého pytlíku. 

 

Šetrnost k přírodě: S našimi hrachovými chipsy jdeme ještě o krok dál v šetrnosti k přírodě. Při každém soustu víte, že podporujete produkty, které dbají na udržitelnost naší krásné planety.

 

Hrachové chipsy s hmyzí moučkou jsou nyní dostupné ve vybraných prodejnách a také online na našem e-shopu. Buďte první, kdo ochutná tuto novou lahůdku!

Rozšiřujeme naši nabídku o další kvalitní potravinu, která je šetrná k přírodě, zdravá a neotřelá. 

 

crucnhy_hrach

 

Hrachové chipsy s hmyzí moučkou jsou nyní dostupné ve vybraných prodejnách a také online na našem e-shopu. 

Buďte první, kdo ochutná tuto novou lahůdku!

 

Novinky v Crunchy!

Při tvorbě nového e-shopu jsme mysleli především na vás - zákazníky. Snadná navigace, přehlednost a pohodlné používání jsou pro nás klíčové. Chceme, abyste si na našem e-shopu užívali pohodlný nákupní zážitek a rychle a jednoduše nacházeli to, co hledáte. Doufáme, že i vám se bude nový design líbit!

cervici

Nyní k našim nejzajímavějším novinkám. Náš sortiment se rozšířil o proteinové tyčinky s obsahem hmyzího proteinu. Tyto tyčinky jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé a ekologicky šetrné. Hmyzí protein je bohatý na živiny a má minimální dopad na životní prostředí ve srovnání s tradičními zdroji bílkovin. Hmyzí moučka ze sušených červíků dodává tyčinkám jemně oříškovou chuť a hlavně potřebnou energii a proteiny. Recepturu jsme namíchali tak, že v ní nenajdete žádná umělá éčka ani stabilizátory, což zajišťuje, že se můžete těšit na čistou chuť a vysokou kvalitu našich produktů. Vaše zdraví a spokojenost jsou pro nás na prvním místě!

protein

A to není vše! Rádi bychom vás seznámili s další novinkou v naší nabídce - sušenými cvrčky. Sušení cvrčci jsou zábavným a výživným pokrmem, který vás ohromí svou chutí a bohatstvím živin. Narozdíl od červíků, kteří připomínají chutí chipsy, vám budou cvrčci spíše připomínat chuť oříšků. Připravili jsme je pro vás hned ve třech fancy příchutích - jarní cibulka, slanina a rajče & bazalka.

Cvrčci ingredience staré

Doufáme, že si budete užívat naše nové produkty a nově vylepšený e-shop. Ať už je to proteinová tyčinka s hmyzím proteinem, sušení cvrčci nebo cokoli dalšího, co jsme pro vás připravili, doufáme, že vás to nadchne stejně jako nás.

Děkujeme, že jste s námi na naší cestě za zdravím, inovacemi a šetrností k životnímu prostředí. Těšíme se na další setkání na našem e-shopu a přejeme vám skvělý den plný radosti a energie!

 

Tým Crunchy

 

 

Sebedestruktivní pálivost - aneb naše nová příchuť červíků Satan Shit

Ahoj milí příznivci pikantních zážitků!

Dnes máme pro vás vzrušující novinku, která vám rozproudí krev i sliny! Představujeme naši nejnovější limitovanou sérii sušených červíků s příchutí satan shit - extra pálivým dobrodružstvím do světa nekonečné sebedestrukce! Naše nová chuťová bomba má pálivost až 300 000 SHU (Scoville Heat Units), což je opravdu "ohnivý" zážitek!

Ale nebojte se, i méně otrlí tuto příchuť snesou, jen je to trochu pocuchá. Náš tým šílených chilli nadšenců spolupracoval s legendou pálivých soutěží - Hluchoslepým chilli maniakem, Radimem Řehůřkem. Odkaz na videa ZDE. Radimova odvaha a vášeň pro chilli nás inspirovala k vytvoření této jedinečné pálivé příchutě, která vás dostane na kolena, ale zároveň vás nenechá na holičkách. 

                                                                                  ohen1

Jsme si jistí, že naše extra pálivá příchuť sušených červíků osloví ty nejodvážnější chillimaniky mezi vámi. Ale nebojte se, i když jste "jen" milovníci chilli, tato chuťová bomba je pro vás jako stvořena! Při konzumaci našich sušených červíků si užijete nejen explozi chutí, ale také nezapomenutelného zážitku, který vás rozproudí až po samé špičky prstů!

Naši verzi chilli červíků jsme vyvinuli s láskou k chilli a touhou přinést vám něco opravdu výjimečného. Použili jsme extrakt kapsaicinu, který dodává pálivosti pořádný říz, abyste si mohli užívat tu nejkvalitnější pálivou pochoutku, jakou jste kdy ochutnali.

A teď k otázce, proč jsme se rozhodli vytvořit něco tak palčivého? Protože věříme, že život je o objevování nových věcí, a náš cíl je rozproudit vaše smysly. Jsme tu proto, abychom vás přivedli na okraj vašeho pohodlí a ukázali vám, že ve světě chilli je ještě tolik neobjevených cest!

Takže milí chillimanici, nechte se unést tímto pálivým dobrodružstvím a dejte naší limitované edici šanci! Ať už si vychutnáváte tyto sušené červíky sami nebo je sdílíte s přáteli, nezapomeňte naši chuťovou výzvu zaznamenat - buď na fotkách nebo videích!

 

                                                                                                cc2

Rádi uvidíme vaše reakce a reakce vašich rozpálených přátel! Vaše zážitky nám zašlete na E-mail: info@crunchy.cz

Naše pálivá příchuť sušených červíků s příchutí Satan Shit je tady jen na krátkou dobu, tak neváhejte a zažijte pálivý svět, který vám vyrazí dech i řeč!

S pikantním pozdravem,

Crunchy - tam, kde se rodí noví chillimanikové!

Mýty a fakta o jedlém hmyzu

Jedlý hmyz - téměř každý z nás slyšel o této nové alternativě stravování, ale mnoho lidí stále má pochybnosti a obavy. Často najdete o hmyzu nepravdivé informace a mýty, které nás odrazují od zkoumání této zdravé a chutné alternativě. V tomto blogovém příspěvku se podíváme na některé z nejčastějších dezinformací o jedlém hmyzu a rozkrýjeme pravdu, která se za nimi skrývá.

Mýtus #1: Chitin v hmyzu je škodlivý pro lidské zdraví

Prvním častým mýtem je tvrzení, že chitin, který se nachází v exoskeletu hmyzu, je škodlivý pro lidské tělo. Ve skutečnosti chitin nemá žádné škodlivé účinky na naše zdraví. Náš trávicí systém není schopný chitin rozkládat a tak naším trávícím systémem pouze projde. I to má na organismu několik pozitivních vlastností. Například může sloužit jako vláknina, která podporuje trávení a zdraví střevního traktu. Chitin je například také obsažen v mořských plodech, které bezpečně konzumujeme po staletí.

Mýtus #2: Chov hmyzu škodí životnímu prostředí

Jedním z největších mýtů spojených s konzumací hmyzu je tvrzení, že chov hmyzu vede ke zvýšení emisí skleníkových plynů a znečištění životního prostředí. Naopak, chov hmyzu je mnohem šetrnější k životnímu prostředí než konvenční chov hospodářských zvířat, jako jsou skot nebo prasata. Chov hmyzu vyžaduje mnohem méně půdy, vody a krmiva, a produkce emisí skleníkových plynů je podstatně nižší. Navíc se hmyz chová na certifikovaných farmách a je pod dohledem veterinární správy, aby se do něj nedostali žádné nežádoucí látky například z krmiva.

Mýtus #3: Konzumace hmyzu je nechutná

Jistě, konzumace hmyzu může být pro mnohé z nás nezvyklým zážitkem, ale to neznamená, že hmyz nechutná dobře. Právě naopak. Sušení červíci a cvrčci Crunchy chutnají například jako chipsy, nebo jako oříšky. V mnoha kulturách po celém světě je hmyz oblíbenou součástí jídelníčku, a to z dobrého důvodu. Mnoho druhů hmyzu nabízí výraznou chuť a může být připravováno v různých pokrmech, které osloví i ty nejnáročnější chuťové buňky.

Mýtus #4: Lidské tělo není na konzumaci hmyzu přizpůsobeno

Toto tvrzení je jedním z nejčastějších mýtů, které obklopují konzumaci jedlého hmyzu. Realita je však taková, že lidé v různých částech světa konzumují hmyz jako součást své stravy po tisíce let. Například v Asii jsou oblíbené larvy bource morušového. V Mexiku a střední Americe si zase lidé pochutnávají na mravencích. Důkazy naznačují, že naše předkové pravděpodobně konzumovali hmyz v průběhu evoluce. Lidé, kteří konzumují hmyz, nevykazují žádné závažné zdravotní problémy, a proto můžeme s jistotou říci, že lidské tělo je schopno strávit hmyzí pokrmy. Jediné na co si musíme dát pozor je alergie na chitin. Lidé, kteří jsou alergičtí na mořské plody, budou pravděpodobně alergičtí i na hmyz.

 

Závěr

Je důležité odhalit pravdu za dezinformacemi a otevřít se novým potravinovým možnostem, jako je jedlý hmyz. Chitin v hmyzu je neškodný pro lidské zdraví. Chov hmyzu je mnohem šetrnější k životnímu prostředí než chov tradičních hospodářských zvířat. Konzumace hmyzu může být lahodná, chutná a zajímavá zkušeností pro každého, kdo si troufne objevit nové chutě a udržitelné zdroje potravy.

Otevřeme se novým perspektivám a překonejme naše předsudky, abychom našli cesty k udržitelnějšímu a zdravějšímu světu. Je na nás, jakým způsobem budeme přispívat k budoucnosti stravování a životnímu prostředí

Kde ochutnat pražené červíky Crunchy?

Ani v sezóně 2022 neleníme a již nyní máme připravené akce na celé léto po celé České republice, na kterých budete moci naše pražené červíky ochutnat. A nebude jich málo! Gastrofestivaly, jarmarky, trhy i expediční kamery.

Zde je seznam akcí, kde nás můžete navštívit, ochutnat všechny naše příchutě a hlavně si s námi popovídat a dozvědět se spoustu informací o entomofágii, způsobu zpracování hmyzu nebo o tom proč je zdravé a k planetě šetrné využívat hmyz jako potravinu.

Březen

  • 23.3. Brno, Expediční kamera
  • 26.3. Kostelec, Street food Kostelec
  • 26.3. Praha, Trhy na Jířáku
  • 27.3. Ostrava, fauna trhy

Duben

  • 1.4. Brno, Ochutnávka hmyzu v obchůdku Fitness dárky
  • 2.4. Kroměříž, burza hmyzu
  • 4.4. Olomouc, expediční kamera
  • 10.4. Litvínov, Litvínovský food festival
  • 20.4. Ostrava, Expediční kamera
  • 21.4. Jihlava, Expediční kamera

Květen

  • 7.5. Velké Popovice, Streed food festival
  • 21.5. Kroměříž, Mňam festival
  • 22.5. Kadaň, Food festival
  • 28.5. Náchod, Foodfestival Náchod
  • 29.5. Havlíčkův Brod, Terra zoo

Červen

  • 5.6. Cheb, food festival
  • 11.6. Humpolec, Food mánia
  • 11.6. Kroměříž, kávový festival
  • 18.6. Dobřichovice, Street food festival
  • 26.6. Ostrava, fauna trhy

Červenec a dále

Připravujeme. Můžete se těšit na Znojmo, hudební festival MKLV fest, Františkovi lázně a mnohé další..

 

Chcete nás i vy na svém festivalu, nebo akci?

Neváhejte a napište nám, velmi rádi přijedeme!

 

7 položek celkem
Zpět do obchodu